Verkkokirjastossa epävakautta

Verkkokirjastossamme, Vaskin Finnassa, on koko viikonlopun ajan esiintynyt poikkeuksellista epävakautta. Eniten palautetta on tullut kirjautumisesta ja uusimisesta, mutta myös haut ovat tökkineet.

Ongelma huomattiin jo lauantaina, mutta järjestelmissämme ei ole viikonloppuisin tukipalveluja, joten vikaa alettiin korjata vasta tänä aamuna. Tällä hetkellä verkkokirjasto vaikuttaa toimivan vakaasti.

Kansalliskirjaston aamuinen tiedote:

Finna.fi:ssä ja organisaatioiden omissa näkymissä on ollut hitautta ja katkoja viikonlopun ja tämän aamun aikana. Selvitämme parhaillaan katkojen syytä. Pahoittelemme häiriöitä ja tiedotamme asiasta lisää heti, kun saamme lisätietoja. Pyrimme korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian.

Internet Explorer-käyttäjillä ongelmia

Lisäksi toinen, jo pitempään tiedossa ollut ongelma, joka ei liity tämän viikonlopun epävakauteen:  Joillain Internet Explorer -selainta käyttävillä verkkokirjaston ikonit eivät näy. Tästä aiheutuu ongelmia esimerkiksi uusinnassa, kun lainojen edessä olevat rastitusruudut eivät näy. Tätäkin vikaa selvitetään, mutta se on osoittautunut hankalaksi korjattavaksi, koska vikaa ei ole Kansalliskirjaston koneilla saatu toistettua.

Verkkokirjaston ongelmista kannattaa aina laittaa viestiä vaskitukeen vaskituki@turku.fi

Scroll to Top