Kotimaisten e-äänikirjojen tarjonta laajenee valtakunnalliseksi

E-äänikirjojen lainausta ja hankintaa on pilotoitu tänä vuonna Helmet-alueella yhteistyössä Ellibsin kanssa. Palvelu laajenee nyt valtakunnalliseksi.  Yleisten kirjastojen konsortio on tiedottanut tänään aamulla, että iltapäivällä 26.9. kirjastot voivat käynnistää e-äänikirjojen ostot Ellibsin verkkokaupasta. Tarjolla on noin 50 nimekettä suurimmilta kotimaisilta äänikirjakustantajilta (Otava, Tammi ja WSOY).

E-äänikirjat ovat kuunneltavissa Ellibsin palvelun kautta selaimen välityksellä. Asiakkaalla pitää siis olla käytössä internet-yhteys. Lainaukseen tarvitaan  kirjastokortin numeron ja pin-koodi. Äänikirjoja ei voi ladata omalle laitteelle. Laina-ajat ovat samat kuin e-kirjoissa ja aineistot ovat myös varattavissa.

Helpoiten aineisto on löydettävissä eKirjaston kautta: https://ekirjasto.kirjastot.fi/

Hankitun aineiston tiedot päivittyvät eKirjastoon hankintaa seuraavana päivänä. Äänikirjat löytyvät valitsemalla vasemmalla olevasta palkista Äänikirjat. Haun voi myös rajata ylhäällä olevasta laatikosta koskemaan vain Vaski-kirjastoja. Helmetin äänikirjat näkyvät jo nyt eKirjaston kautta.

Yleisten kirjastojen konsortio lähettää valtakunnallisen lehdistötiedotteen e-äänikirjojen lainauksen käynnistymisestä 28.9.

Lisätietoja asiasta:
Kaisa Hypén 044 907 2943
Aija Laine 040 168 2636

Scroll to Top