Haluatko infonääriksi? -tiedonhakupeli

haluatko-infonaariksiTurun, Kaarinan, Liedon ja Paimion kirjastojen ja ammattioppilaitosten yhteistyönä tehty Haluatko infonääriksi? -tiedonhakupeli on julkaistu sekä selain- että mobiiliversiona Vaski-verkkokirjastossa.

Peli löytyy käyttämällä suoraa osoitetta https://tiedonhakupeli.vaskikirjastot.fi tai polun vaskikirjastot.fi > Asiakkaalle > Tiedonhakupeli kautta.

 

Sivulta pääsee lataamaan pelin mobiiliversion Android-laitteille (Google Play –sovelluskaupasta), pelin selainversioihin sekä tiedonhaun opetusvideoon ja Prezi-esitykseen.

Pelistä on omat versionsa ammattikoulua aloittaville lähihoitaja- ja tekniikan opiskelijoille. Yleispeli sopii kaikille tiedonhausta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille.

Videolla opetetaan napakasti reilussa viidessä minuutissa sekä Vaski-verkkokirjaston peruskäyttöä että verkkotiedonhakua ja korostetaan samalla lähdekriittisyyttä. Ammattikoululaiset ovat pitäneet videon kertaavasta otteesta; kertaukset ovat sekä puheena että tekstinä, mikä tukee erilaisia oppijoita.

Kolmannen asteen yhteys -hankkeessa luodut sisällöt ovat käytettävissä tiedonhaun opetuksessa kirjastovierailuilla tai ammattikoulujen oppitunneilla. Peliä ja muita opetusmateriaaleja saa mieluusti hyödyntää ja jakaa omissa verkostoissaan.

Lisätietoja antavat:

Kitti Nurmi
kitti.nurmi@turku.fi
p.02-2620609

Paula Hyvärinen
paula.hyvarinen@turku.fi
p. 02-2620607 / 02-2620692

Scroll to Top