Aukiolotietojen uusi esittämistapa verkkokirjastossa

Uutta verkkokirjastossa: aukiolotiedot etusivulle ja uusi Kirjastot-sivu.

Kirjastojen aukioloajat näkyvät pian verkkokirjaston etusivulla, kun uusi kirjastot-lisäosa otetaan käyttöön Vaskissa. Samassa yhteydessä myös Kirjastot-sivu uudistuu sekä ulkoasultaan että sisällöltään. Tiedot sivulle tuodaan edelleen suoraan Kirjastohakemistosta, mutta ne esitetään uudella tavalla. Muutokset verkkokirjastoon on tarkoitus toteuttaa 26.10. mennessä. Esimakua muutoksesta testisivulla.

Palvelupisteet ja aukioloajat -sivulla tullaan näyttämään myös palvelupisteen uutisia ja tapahtumia kuntakohtaisesti, eli esim. Askaisten palvelupistesivulla näkyy Maskun kirjaston uutisia ja tapahtumia. Jotta oman kirjastonne uutisia ja tapahtumia näkyisi verkkokirjastossa, laittakaa viestiä Vaskin verkkoviestinnän ryhmälle osoitteeseen vaskiuutiset@googlegroups.com. Lisää ohjeistusta löytyy extranetin aikaisemmasta tiedotteesta.

Kirjastohakemiston ylläpitoon uusia ohjeita

Tietojen ajantasaisuus on nyt entistäkin tärkeämpää. Muistattehan varmistaa, että mm. poikkeusaukioloajat on tallennettu Kirjastohakemistoon oikein. Myös kielikäännökset (ruotsi ja englanti) on syytä laittaa kuntoon. Jos kielikäännöstä ei ole, näyttää verkkokirjasto suomenkielisen tekstin.

  • Jotta uutiset ja tapahtumat näkyvät palvelupisteen sivulla verkkokirjastossa, on Kirjastohakemiston ylläpidossa lisätiedot-sivulla oltava tietueet ”news” ja ”events”. Nämä tietueet luodaan keskitetysti. Älkää poistako tai muokatko tietueita.
  • Kirjastojen kuvaustekstit ja slogan syötetään jatkossa perustiedot-välilehdellä. Vanha kuvaus-välilehden kenttä ”kuvaus” tulee jossain vaiheessa poistumaan, eli sitä ei kannata enää käyttää.

Jokainen kirjasto vastaa edelleen itse tietojensa päivittämisestä, mutta keskeiset uudistuksen vaatimat muutokset pyritään tekemään keskitetysti. Tämä koskee lähinnä kuvaustekstiä ja slogania, sekä lisätiedot-kentän muutoksia (ks. yllä). Jos kuvaustekstiä ja/tai slogania ei löydy tiedoistanne tällä hetkellä, voitte lisätä sen myöhemmin itse.

Omatoimikirjastot

Kirjastohakemiston ylläpidossa voi jo tallentaa omatoimiaukiolot erikseen, mutta julkisella puolella (hakemisto.kirjastot.fi) ei omatoimiaukioloja vielä tunnista. Jotta tiedot näkyvät samalla tavalla sekä verkkokirjastossa että Kirjastohakemistossa, ei omatoimiaukioloajat -osastoa vielä hyödynnetä, vaan aukioloajat syötetään toistaiseksi ns. vanhaan malliin:

  • yleiseksi aukioloajaksi syötetään koko aukioloaika, eli esim. Hirvensalon kirjastossa klo 7-21.
  • yleisen aukioloajan lisätietokenttään merkitään, milloin kirjastonhoitaja on paikalla ja miten kirjastoon päästään omatoimiaikana (ks. kuvakaappaus)

aukioloajat

Kun omatoimiaukioloajat saadaan toimimaan myös Kirjastohakemiston julkisella puolella, laitamme uutta ohjeistusta omatoimikirjastoille.

Scroll to Top