Aurora-versiopäivitys 9.5. ja huoltokatko 8.5.

Vaski-kirjastojen Aurora-palvelimille tehdään Aurora 6.1.3 versiopäivitys 9.5. aamulla. Päivitys valmistuu klo 7.00 mennessä ja aiheuttaa lyhyen katkon verkkokirjastoon. Ennen versiopäivitystä Aurora-palvelimille tehdään Windows-päivitykset 8.5. klo 23.00. Tämäkin aiheuttaa lyhyen katkon verkkokirjastoon.

Auroraa voi aamulla alkaa käyttää normaalisti, mutta versiopäivityksen jälkeen 9.5. on syytä varmistaa, että avaamasi Aurora menee joka koneella oikeaan versioon (versionumero lukee Auroran oikeassa alanurkassa). Oikeaan versioon siirtymisen voi varmistaa laittamalla osoitteen perään kysymysmerkin.

Versiopäivitys tuo mukanaan mm. seuraavat muutokset:

  • Kysymys -pop-upiin voi antaa kyllä/ok -vastauksen myös näppäimistön K-painikkeella ja vastaavasti ei-vastauksen E-painikkeella.
  • Henkilöasiakkaalle, jolla ei ole henkilötunnusta, muodostuu automaattisesti asiakastietueen oletusvoimassaoloaika (365 vrk).
  • Asiakkaan viestit -sivulla on uusi pudotusvalikko, josta valitaan mitä viestejä listalla esitetään:
    • Näytä järjestelmään lisätyt = viestit-sivulla lisätyt viestit
    • Näytä lähetetyt = järjestelmän lähettämät sähköposti-/tekstiviestit, esim. noutoilmoitukset
      • Huom! Listalla ei esitetä viestin paluuarvoa, joten mikäli täytyy tarkistaa onko viesti lähtenyt onnistuneesti järjestelmästä, on edelleen käytettävä ’Asiakkaalle lähetetyt sähköpostit ja tekstiviestit’ -raporttia.
  • Tiedonhaussa on mahdollista kirjoittaa vuosilukuhaku hakukenttään muodossa alkuvuosi-loppuvuosi/vl.
  • Normaalivarauksia on mahdollista tehdä monta kerralla (valitse nimekkeet > klikkaa ’Tee varaus’ > valitse varauksen tyypiksi ’Normaali’).
  • Maksuille muodostuu uusi tila Vanhentunut.
    • Maksut muuttuvat 2190 vrk:n kuluttua niiden muodostumisesta tilaan vanhentunut. Automaattinen vanheneminen ei kuitenkaan vastaa suoraan lain määrittelemää maksujen vanhenemista, joten vanhentunut-tila ei välttämättä pidä paikkaansa. Ohje maksujen vanhenemisesta löytyy täältä.

Versiotiedotteet ovat luettavissa AuroraWikissä, suora linkki 6.1-versiotiedotteeseen tässä. Axiell järjestää aiheeseen liittyen myös ilmaisen webinaarin 16.5. klo 10-11, lisätietoa ja ilmoittautuminen täällä.

Versiotiedotteessa mainittu HTML5-käyttöliittymä ei vielä korvaa nykyistä Silverlight-käyttöliittymää eli toistaiseksi työskentelyä tullaan jatkamaan tutulla Aurora Silverlightilla. Aurora I/O otetaan käyttöön kirjastojen omien aikataulujen mukaisesti Java-tulostuksen ja AuroraRFIDServer-sovelluksen tilalle.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top