Eilisen Aurora-häiriön aikana käsitellyille niteille syntynyt virheellisiä tiloja

Eilen iltapäivällä laajasti ilmenneiden Auroran hitaus- ja yhteysongelmien aikana kaikki käsitellyt varaukset eivät ole tärpänneet oikein kiinni, minkä vuoksi varaushyllyssä voi olla noudettavissa nide, joka järjestelmän mukaan näyttää kuitenkin olevan hyllyssä saatavilla. Samasta ongelmasta on tiedotettu jo aikaisemmin, mutta vastoin silloista tietoa, ei ongelman syytä oltukaan saatu paikallistettua. Virhetilanne näyttäisi nyt kuitenkin ilmeisesti syntyvän hitaus- ja yhteysongelmatilanteissa.

Nämä niteet tulevat tänään otettuihin hyllyvarauslistoihin ja jos esimerkiksi listan perusteella bongaatte varauksia, jotka tiedätte käsitellyksi jo eilen, voi niteet poimia varaushyllystä ja palauttaa uudelleen, jolloin tila korjaantuu noudettavana olevaksi. Kaikissa toimipisteissä tämä ei ole mahdollista johtuen hyllyvarausten käsittelytavoista (ja toisaalta virheellisiä nidetiloja on voinut syntyä kiinni jääneille varauksille myös normaalin palautuksen yhteydessä), joten kaikkia tapauksia ei ole mahdollista jäljittää ja korjata. Varauksen tehneelle asiakkaalle varauksesta on lähtenyt noutoilmoitus, joten virheelliseksi jäävästä nidetilasta ei ole onneksi hänen kannaltaan haittaa. Ongelmia aiheuttaa siis lähinnä se, että Aurora ja verkkokirjasto väittävät niteen olevan saatavilla.

Auroran yhteysongelmien aikana lainattuja varauksia on myös jäänyt kummittelemaan asiakkaan varauksiin noudettavissa-tilaan, vaikka niteet ovat kirjautuneet myös asiakkaan lainoihin. Axiellilta on kysytty mitä näille voisi tehdä, joten tiedotamme, kun asiasta on enemmän tietoa.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top