Kuukauden vinkki: niteen kellunta-asetus Aurorassa

Keväinen Aurora 6.1-versiopäivitys toi mukanaan pieniä muutoksia niteen kellunta-asetuksen teksteihin sekä kellunta-asetuksen tilan näkymiseen niteiden hallinnassa, mikä on saattanut herättää hieman ihmetystä. Siispä tällä kertaa kuukauden vinkki pureutuukin kellunta-asetusten saloihin.

Aineiston kelluminen vaatii toimiakseen aina sen, että niteen omistava yksikkö kuuluu johonkin kelluvaan kokoelmaan. Auroraan luotu nide saa asetuksiinsa automaattisesti valinnan ”Käytä asetuksia (=Saa kellua)”, mutta nide ei kuitenkaan harhaanjohtavasta tekstistä huolimatta kellu, jos kellutusta ei yksikössä harrasteta. ”Ei saa kellua” -valintaa tarvitsevatkin vain kelluttavat yksiköt sille aineistolle, jonka halutaan palaavan takaisin omistavaan yksikköönsä (esim. Turussa lehdet).

Saa kellua -tekstiin saattaa toisinaan törmätä myös niteiden hallinnassa Hyllyssä -nidetilan perässä. Teksti näkyy kaikissa sellaisissa tilanteissa, joissa nide on hyllyssä ja sen viimeisin havaintoyksikkö on muu kuin niteen omistava yksikkö.

 

Kuukauden vinkki on Auroran tai Finnan käyttöön liittyvä tiedote, joka julkaistaan kerran kuussa. Vinkkien kautta pyritään tuomaan esille toimintoja, joista voisi olla apua käytännön työssä.

Scroll to Top