Tarkennuksia sulkuajan ohjelmaan lainaus- ja palautusautomaattien sekä omatoimikirjastojen osalta

Lainaus- ja palautusautomaatit

Sulkuajan ohjelmassa on ohjeistettu laittamaan automaatit pois käytöstä 18.5. päivän päätteeksi ja ilmoitettu alustavana tietona, että laitteet kytketään takaisin päälle 24.5. Osassa kirjastoja tämä kuitenkin voi olla hankalaa, koska kirjastossa ei välttämättä ole ketään paikalla. Aiemmasta tiedosta poiketen toimitaan siis sittenkin niin, että automaatteja ei sammuteta vaan niiden käyttö estetään kirjastotilassa asiakkailta (ei käytössä -lappu automaatin näytön päälle). On tärkeää varmistaa, ettei asiakkaat yritä käyttää automaatteja, koska ne ovat edelleen yhteydessä Auroraan.

Automaattien kytkeminen Kohaan sekä tarvittavien ohjelmistopäivitysten aloitetaan 24.5. alkavalla viikolla. Koska automaatit pidetään päällä, ei tämä edellytä vielä toimenpiteitä kirjastoissa vaan kytkemisen tekee automaattitoimittajana etäyhteydellä. Automaattitoimittaja tekee myös palautusautomaattien lajittelusäännöt etäyhteydellä sen jälkeen ohjelmistopäivitykset on tehty ja yhteys Kohaan muodostettu.

Kirjastojen henkilökunnan tekemä automaattien testaus pyritään aloittamaan 1.6. Testauksen aloittamisesta ilmoitetaan viimeistään projektiryhmän tilannekatsauksessa 31.5. Testauslista toimitetaan kirjastoille etukäteen sähköpostilla.

Omatoimikirjastot

Omatoimikirjastojen osalta pätee edelleen alkuperäinen ohjeistus eli kirjastot huolehtivat itse sulkemistoimista omatoimikirjaston hallintaliittymästä 18.5. päivän päätteeksi. Tiedotamme erikseen viimeistään projektiryhmän tilannekatsauksessa 31.5., kun laitetoimittajat ovat saaneet kytkettyä omatoimikirjastot Kohaan ja henkilökunta voi aloittaa testata omatoimikirjastojen sisäänpääsyä. Testaus pyritään aloittamaan 1.6.

Lisätiedot: kohaprojekti@turku.fi

Scroll to Top