Tilannetietoa huhtikuun alkupuolella ilmenneistä tilausongelmista

Aiemmin tiedotimme, että hankintaportaalin tilauksia on tullut moninkertaisina Kohaan ja ylimääräiset tilauskorit poistetaan keskitetysti. Siivoustyö on aloitettu, mutta sen yhteydessä on havaittu uusia ongelmia tilaussotkuun liittyen:

  1. Osa tilauskoreista sisälsi pelkästään vanhoja Auroran aikaisia tilauksia, mutta tilaukset olivat tallentuneet kuitenkin Kohaan kuluvan vuoden budjettitiedoin. Nämä tilauskorit on saatu poistettua Kohasta kokonaan viime viikolla.
  2. Osa jäljelle jääneistä, useamman kerran tallentuneista tilauskoreista sisältää sekä aitoja että virheellisiä tilauksia. Lisäksi vaikuttaisi siltä, että joitain tilauksia puuttuisi kokonaan. Asiaa selvitetään hankintaportaalin toimittajan kanssa ja tiedotamme mahdollisesti puuttuvista sekä tietokantaan tulleista virheellisistä tilauksista kunhan niistä on saatu lisätietoa.

Kohdassa 2 mainitut tilauskorit ovat virheiden takia jääneet Kohaan aukinaisiksi. Koska tilauskoria ei ole suljettu, ei siinä olevaa aineistoa saapumiskäsittelyssä löydy. Pyrimme sulkemaan nämä tilauskorit sekä poistamaan niihin liittyvät tupla-/triplakorit tämän viikon kuluessa. Mikäli törmäätte nyt saapumiskäsittelyn yhteydessä tilauksiin, joita ei aineiston vastaanotossa löydy (mutta tiedonhaun kautta niteet löytyvät), kannattaa tilaus laittaa sivuun odottamaan ja käsitellä se saapuneeksi kun siivoustyö on Vaskituessa saatu tehtyä.

Tilauskorit, joissa ongelmia esiintyy, ovat tallentuneet Kohaan 1.-13.4.2022 välisenä aikana. Tilausten siirtyminen on tämän jälkeen toiminut normaalisti.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top