Ajankohtaista järjestelmästä 18.3.2024

Koha-Suomen kokoelmatyön tiedonhaun koulutus pidetään torstaina 4.4.2024 klo 9-11 Teamsissä. Koulutuksen pitää Koha-Suomen pääkäyttäjä Anneli Österman. Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua ja siitä tehdään myös tallenne. Liittymislinkki löytyy koulutuksen tiedotteesta.

Kohan säännölliset viikkopäivitykset ovat tauolla versiopäivitykseen saakka. Nykyiseen Koha-versioon tehdään vain kriittiset päivitykset siihen saakka, kunnes versio on vaihdettu. Kohan versiopäivitys on 6.-7.5.2024.

Nidehakuun on lisätty kaksi uutta kenttää, Asiasana (kohdistuu osakenttään 650a) ja Aineiston lajityyppi/muoto (kohdistuu osakenttään 655a). Hakukentät löytyvät samasta valikosta, jossa näkyy oletuksena vaihtoehto Viivakoodi. Hakusanan perässä on käytettävä katkaisumerkkiä %, esim. tähän tyyliin:

Varausten noutopaikkoihin on lisätty uusi yksikkö ”Turku, Ilpoinen (Kirjastoauto, ajossa 12.4 alkaen)”. Kyseessä on väliaikainen kirjastoautopysäkki, joka on perustettu palvelemaan Ilpoisten kirjaston asiakkaita sinä aikana, kun kirjasto on kiinni remontin takia. Asiakkaat voivat jo valita yksikön varaustensa noutopaikaksi, mutta autosta pystyy noutamaan varauksia vasta 12.4. kun kirjastoauto alkaa liikennöidä Ilpoisten pysäkillä.

Osa asiakkaista on saanut sähköpostia otsikolla ”Vaski-Kirjastot: Virheellinen kirjautumisyritys havaittu”. Viestissä kerrotaan, että asiakkaan tiliin liittyen on havaittu epätavallista toimintaa ja että kaikki tallennetut kirjautumiset on mitätöity. Viestit liittyvät verkkokirjaston kirjautumisen tallennustoimintoon, joka tuli käyttöön viime kuussa. Kansalliskirjasto on pyrkinyt korjaamaan toimintoa niin, että asiakkaille ei enää lähtisi turhaan tällaisia viestejä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top