Osallistu Vaskin OverDrive koulutuksiin

OverDrive on yhdysvaltalainen e-kirjapalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman lähinnä englanninkielistä aineistoa myös kirjastokäyttöön. Helmet-kirjastot ovat ottaneet Overdriven käyttöön viime kesänä ja palveluun voi tutustua täällä: https://helmet.lib.overdrive.com/

Vaski-kirjastot julkistavat oman Overdrive-sivustonsa kesäkuun alussa. Kokoelmaan kuuluu alussa n. 400 nimekettä, joista suurin osa e-kirjoja, mutta mukana on myös jonkun verran e-äänikirjoja. Valikoima painottuu kaunokirjallisuuteen ja populaariin tietokirjallisuuteen, erityisesti on huomioitu nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu kaunokirjallisuus. Kokoelmaan kuuluu myös jonkun verran ruotsinkielistä kaunokirjallisuutta, varsinkin dekkareita.

Palvelun tarjoaminen edellyttää, että osaamme kirjastoissa myös opastaa ja auttaa asiakkaita palvelun käytössä. Koulutus antaa henkilökunnalle tarvittavan osaamisen kokoelman selaamiseen, teosten lainaamiseen sekä tarvittaessa asiakkaan ohjaamiseen oikean tiedon lähteelle, mikäli kyseessä on esim. haastavampi tekninen ongelma.

Koulutusajat, -paikat ja ilmoittautumislinkit löydät Vaskikoulutukset-sivulta. Koulutukset ovat samansisältöisiä. Pyri osallistumaan lähimpään koulutukseen.

 

Lisätiedot: Kaisa Hypén, Aki Pyykkö tai Susanna Sandell

Scroll to Top