Verkkokirjaston toimipistetietojen päivittäminen muuttuu 25.6. alkaen

Vaskin uusi verkkopalvelu vaski.finna.fi hyödyntää jo nyt Kirjastohakemiston toimipistetietoja, eli aukiolotiedot, osoitteet ja toimipisteen palvelut ym. tiedot tulevat suoraan Kirjastohakemistosta.

Tuplatyön välttämiseksi tullaan samaan käytäntöön siirtymään myös nykyisessä verkkokirjastossa (vaskikirjastot.fi) juhannuksen jälkeisellä viikolla, 25.6. alkaen. Tämä tarkoittaa, että Kirjastohakemiston tietojen pitäminen ajan tasalla tulee olemaan entistä tärkeämpää. Nyt onkin aika varmistaa, että oman kirjastonne tiedot on päivitetty sekä kesän että tulevan syksyn osalta. Myös kieliversiot (suomi, ruotsi, englanti) tulisi huomioida.

Kirjastohakemiston tietoja ei ylläpidetä Vaskissa keskitetysti, vaan kukin kirjasto vastaa itse tietojensa ajantasaisuudesta.

Touko-kesäkuussa järjestettiin kaksi samansisältöistä koulutustilaisuutta koskien Kirjastohakemiston ylläpitoliittymää. Luentomateriaalit löytyvät Maakunnan ekstranetin Koulutusarkistosta. Hyvät ja ajantasaiset ohjeet löytyvät myös ylläpitoliittymän sisältä.

Ylläpitoliittymä tulee uudistumaan kesän aikana. Koulutuksissa osallistujat pääsivät tutustumaan hieman jo uuteenkin ylläpitoon, mutta tarkempi koulutus ylläpidosta järjestetään maakunnallisesti 3.9. iltapäivällä Turussa.

Lisätiedot ja tuki (26.6. asti):

Sari Toivanen
Informaatikko
Turun kaupunginkirjasto
sari.toivanen@turku.fi

Scroll to Top