Ajankohtaista järjestelmästä 9.2.2022

Kirjaston maksuja voi maksaa verkossa vain verkkokirjaston verkkomaksupalvelussa. Maksamaan pääsee kirjautuneen käyttäjän Maksut-välilehdeltä. Vaskissa on ollut muutama tapaus, jossa asiakas on yrittänyt maksaa maksunsa tilisiirtona esimerkiksi verkkomaksutoiminnosta löytyvälle Paytrailin tilinumerolle. Nämä rahat eivät tility kirjastolle vaan asiakkaan pitää selvitellä takaisinmaksu Paytrailin kanssa.

Niiltä asiakkailta, joiden maksusaldo oli muuttunut konversion jälkeen miinusmerkkiseksi, on poistettu 21.1.2022 kaikki maksut ja lisätty viestikenttään tieto asiasta.

Järjestelmään tehtiin 27.1. muutos, jonka jälkeen kuljetustilat nollautuvat automaattisesti palautuksessa, jossa varaus tärppää noudettavaksi. Tämän jälkeen ei enää pitäisi tulla tilanteita, jossa varausta ei pysty kuljetustilan takia automaatilla lainaamaan.

Pois käytöstä ja Ei saatavana, ei varattavissa -erikoistilat on yhdistetty yhdeksi ja samaksi erikoistilaksi, joka näkyy Kohassa ja Finnassa nimellä ”Ei saatavana, ei varattavissa”.

Lehtiniteet kannattaa lisätä tietokantaan sitä mukaa kun lehti saapuu kirjastoon. Jos niteitä lisätään etukäteen, kerääntyy näille yksittäisille niteille helposti varausjonoa, joka kohdistuu vain ennakolta vietyyn niteeseen.

Manuaalisia tilauksia Kohaan lisätessä tulee veroprosentti jättää aineistolajista riippumatta aina nollaksi, koska veroprosentti vaikuttaa vain budjettiin ja hankinnat ovat kirjastolle verottomia. Portaalin ja verkkokaupan kautta tehtyihin tilauksiin on myös tulossa muutos, jonka myötä niteiden korvaushinnat muodostuvat jatkossa verottomina.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top