Ajankohtaista järjestelmästä 5.6.

Tiistaiaamuna 6.6. on Koha-päivitys, joka voi näkyä käyttäjälle parin sekunnin mittaisena katkona. Päivitys tuo korjauksen ongelmaan, jossa lapsiasiakas ei pystynyt lainaamaan automaatilla mikäli huoltajan huollettavista joku toinen oli lainauskiellossa.

Verkkokirjastossa on otettu maanantaiaamuna 5.6. käyttöön asetus, joka sallii asiakkaan perua kuljetettavaksi tärpänneen varauksen. Noudettavissa olevaa varausta asiakas ei edelleenkään voi verkkokirjaston kautta peruuttaa.

Kohan uudessa versiossa ei pysty käsittelemään tilausta vastaanotetuksi, jos tilaus on liitetty käytöstä poistettuun tiliin. Osalla kirjastoista vuoden 2022 budjetti tileineen on poistettu käytöstä mutta saapumattomia tilauksia ei ole siirretty vuoden 2023 budjetin alle, jolloin tilausta vastaanottaessa voi törmätä virhe 500 -ilmoitukseen. Vastaanottonäkymässä on mahdollista vaihtaa tiliksi vuoden 2023 tili, minkä jälkeen tilauksen vastaanottamisen pitäisi onnistua normaalisti.

Tallennetut raportit:

  • Kohan uudessa versiossa niteen tiedoissa näkyy ainoastaan niteen viimeksi palauttanut asiakas. Joskus on kuitenkin tarpeen tietää, kuka niteen on tätä ennen lainannut. Tallennetuista raporteista löytyy raportti Niteen palautushistoria (2131), jolla tarkistuksen pystyy tekemään.
  • Raportti Niteen havaintohistoria statistics-taulussa (2085) on poistettu tarpeettomana. Niteen lainaukset ja uusinnat näkyvät tietueen lainahistoria-välilehdellä ja palautukset yllä mainitulla Niteen palautushistoria -raportilla.
  • Raportti Noudettavissa olevat varaukset (2061) on poistettu tarpeettomana. Oman kirjaston noudettavissa olevat varaukset on mahdollista tarkistaa suoraan Lainaus- ja palautus -sivulta löytyvällä raportilla.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top