Ajankohtaista järjestelmästä 9.10.

Viikon 41 Koha-päivitys tehdään tiistaina 10.10. Päivitys tuo mukanaan ainoastaan pari Kohan liitännäisiin liittyvää päivitystä, sillä palvelinympäristössä on tällä hetkellä tiedostojärjestelmän suorituskykyyn liittyvä ongelma, joka estää Kohan normaalit päivitykset. Koha-Suomen päivitystiedote on luettavissa täällä.

Koha-Suomi järjestää Kohan tiedonhakukoulutuksen keskiviikkona 1.11. klo 13. Koulutus kestää noin kaksi tuntia ja se tallennetaan. Koulutukseen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Osallistumislinkin voi napata talteen tästä Koha-Suomen tiedotteesta.

Maksujen vanheneminen

  • Aineiston palauttamiskehotuksista aiheutuvat maksut ovat julkisoikeudellisia maksuja, eikä yksityisoikeudellisia, kuten aiemmin on ohjeistettu. Eli myöhästymismaksut, aineiston palautuskehotusmaksut sekä varatun aineiston noutamatta jäämisestä koituvat maksut ovat julkisoikeudellisia maksuja ja vanhenevat siten viiden vuoden kuluttua maksuunpanovuotta seuraavan vuoden alusta lukien eikä vanhenemista voi katkaista.
  • Aineistokorvaukset ja laskutusmaksut ovat yksityisoikeudellisia saatavia ja ne vanhenenevat kolmen vuoden kuluttua laskun eräpäivästä, ellei vanhenemista ole katkaistu. Vanhenemisen voi katkaista lähettämällä asiakkaalle muistutuslaskun.
  • Muistutuksena voi aina vilkaista tätä ohjetta Vaski-extranetissä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top