Ajankohtaista järjestelmästä 18.12.

Viikon 51 Koha-päivitys tehdään tiistaina 19.12. Koha-Suomen päivitystiedotteen voi lukea täällä. Tiedotteessa mainittu varaustunnuksen generoinnin yhtenäistäminen ei vaikuta Vaskiin, sillä Vaskissa generointi toimii kuvatulla tavalla jo nyt.

Kohaan on lisätty uusi nidetyyppi 14 vrk, ei voi uusia, varattavissa kotikirjastoon [esineet]. Nidetyyppi on tarkoitettu sellaisille esineille, joita ei saa varata noudettaviksi muualta kuin kotikirjastostaan. Jos asiakas yrittää verkkokirjastossa tallentaa varaukselle väärää noutokirjastoa, verkkokirjasto ilmoittaa miksei varaaminen ole mahdollista. Uusi nidetyyppi tullaan ottamaan käyttöön ainakin Turun pääkirjaston soittimille, joiden varaaminen on tähän saakka ollut mahdollista ainoastaan kirjastoon yhteyttä ottamalla.

Viime aikoina on törmätty lehtivarauksiin, joissa varaus on lehtiniteen sijaan kohdistettu koko lehtitietueeseen. Varausten korjaaminen jälkikäteen on työlästä, koska mistään ei näe minkä lehtinumeron asiakas on todellisuudessa halunnut varata. Muistakaa lehtivarauksia tehdessä siis kohdistaa varaus aina johonkin tiettyyn niteeseen.

  • Mikäli hyllyvarauksissa tulee vastaan lehtivaraus joka ei ole kohdistettu mihinkään niteeseen, selvittää asian ensimmäisenä huomannut asiakkaalta mikä numero asiakkaan on ollut tarkoitus varata ja tekee asiakkaalle uuden, niteeseen kohdistuvan varauksen.

Liboppiin Kohan käyttöönoton yhteydessä tehdyt koulutusvideot on käyty syksyllä 2023 läpi. Vaikka Kohan ulkoasu on välissä muuttunut, on videoiden sisältö suurimmaksi osaksi edelleen paikkansa pitävää ja materiaaleja voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksessä. Kurssin osioihin on laitettu Libopissa huomautus, mikäli videolla esitelty toiminto poikkeaa Vaski-Kohan nykyisestä toiminnallisuudesta. Linkki ja ohjeet kurssille liittymiseen löytyy Vaski-extranetin ohjeista otsikon Käyttäjätunnukset ja perehdytysmateriaalit alta.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top