Ajankohtaista järjestelmästä 22.7.2024

Viikon 30 Koha-päivitys tehdään maanantai-iltana 22.7. Päivityksen myötä Kohan hakutulossivun Sarjajulkaisu-hakurajauksesta poistuvat numerofasetit, koska ne eivät kytkeydy haussa mihinkään tiettyyn sarjaan ja ovat siksi turhia. Lisäksi laskutus-työkalusta poistetaan kaksi ominaisuutta, jotka eivät olleet käytössä missään kimpassa. Päivitystiedote on kokonaisuudessaan luettavissa täällä.

  • Huom! Fasettimuutoksen vuoksi tietokanta uudelleenindeksoidaan maanantain ja tiistain välisenä yönä. Uudelleenindeksoinnin pitäisi ehtiä valmistua tiistaiaamuun mennessä, mutta mikäli uudelleenindeksointi on vielä tiistaiaamuna kesken, ei Kohan tiedonhaku välttämättä löydä kaikkea. Uudelleenindeksointi ei vaikuta verkkokirjastoon, joten tarvittaessa hakuun voi käyttää Finnaa ja siirtyä sieltä Kohan tietue-sivulle Vaski-Finna->Koha -kirjanmerkkien avulla.

Muistattehan, että varauksia ei tule lainata asiakkaan kortille ilman että asiakas on itse paikalla. Näin ei tule siis toimia esimerkiksi siinäkään tilanteessa, jossa varauksen noutoaika on asiakkaalta umpeutumassa. Noutoajan jatkamisesta on oma ohjeensa extranetissä.

Toisen puolesta asiointia koskevaa ohjetta on päivitetty. Ohjeessa edellytettiin aiemmin, että toisen puolesta asioidessa mukana tulisi olla valtakirjan ja oman henkilöllisyystodistuksen lisäksi myös valtuutuksen antaneen henkilön henkilöllisyystodistus. Toisen henkilön henkilöllisyystodistusta ei kuitenkaan vaadita.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top