Kokoelmiin liittyviä uutisia ja muistutuksia

Ellibsin laajentuva e-kirjakokoelma

Kirjastojen tarjoama e-kirjavalikoima laajenee, kun ne voivat jatkossa hankkia osan Otavan ja Bonnierin (Tammi, WSOY) julkaisuista asiakkaidensa käyttöön.

Vaski-kirjastojen kokoelmaan on jo hankittu ensimmäiset Otavan kirjat, ja kokoelma laajenee kevään aikana. e-kirjat ovat käytettävissä nykyisessä Ellibsin palvelussa, ja uudistunut Ellibs-käyttöliittymä otetaan käyttöön Vaski-kirjastoissa touko-kesäkuun vaihteessa. Siinä on mahdollista mm. varata e-kirjoja ja lukea niitä selaimen kautta. Vaski-kirjastojen henkilökunnalle järjestetään kevään aikana uuteen käyttöliittymään ja aineistoihin liittyvää koulutusta.

Kirjastot.fi:n asiaan liittyvä tiedote https://www.kirjastot.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedote/ajankohtaista/kirjastot-voivat-hankkia-lisensseja-otavan-ja-bonnierin-kotimaisiin-e-kirjoihin

Peruuntuneet tilaukset / BTJ

Jatkossa BTJ ilmoittaa peruuntuneista tilauksista vain omassa ekstranetissään, ei enää lähetyslistoilla. Kirjastoissa pitäisi aika ajoin käydä tarkistamassa, ovatko omat tilaukset edelleen voimassa.

Peruuntuneet tilaukset pitää poistaa Aurorasta, samoin niihin liittyvät tietueet, jos niissä ei ole niteitä.

BTJ:n ekstranet: https://extranet.btj.fi/extranet/index.php

Jokerit

Aineistoa on jäänyt Jokereiksi, vaikka varausjonoja ei enää ole tai ne ovat huomattavasti lyhentyneet. Jokereita pitäisi siis muistaa siirtää normaalilainoiksi.

Hyllyssä olevien varaukset

Palauttakaa mieliin hyllyvarausten käsittelyohjeet: https://vaskiextra.net/wp-content/uploads/2010/05/hyllyvarausten-kc3a4sittely2.doc . Ohjeita noudattamalla vältytään turhilta hyllytarkistuksilta.

Miki-kirjat

Pienikokoiset Miki-kirjat sopivat huonosti kirjastokäyttöön. Asiakkailta on myös tullut negatiivista palautetta, kun varaus on tärpännyt tällaiseen versioon. Mikejä voisi laittaa Jokereiksi, jolloin asiakas näkee mitä saa.

Lisätietoa Miki-kirjoista: https://www.otava.fi/medialle/uutiset/2013/otava-tuo-suomen-markkinoille-uuden-kirjaformaatin/


Terveisin,

Vaskin kokoelmatoimijat

Scroll to Top