Varatuimmat nimekkeet & jokerit

Vaski-jory käsitteli kokouksessaan 8.9. jokeriaineistoja ja päätti uusista jokerisäännöistä seuraavasti:

Nide voi olla jokerina enintään neljä kuukautta lainauskuntoon saattamisesta tai lyhemmän aikaa, jos varauksia on 5 tai enemmän / varattava nide, tämän jälkeen kaikki niteet laitetaan varattaviksi, vaikka eivät olisikaan olleet jokereina vielä neljää kuukautta.

  • kuukausittain varatuimpien taulukko tiedoksi Vaski-kirjastoihin, samoin listaus niistä nimekkeistä, joiden niteet siirretään varattaviksi

  • Turku huolehtii varausten seurannasta loppuvuoden. Sen jälkeen seurantavuoro kiertää isoimpien Vaski-kirjastojen kesken suuruusjärjestyksessä (Turku, Salo, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali, Uusikaupunki). Seurantavuoron pituus on 6 kuukautta.

 

Nyt on siis otettu ensimmäinen uusien sääntöjen mukainen listaus varatuimmista nimekkeistä. Listaan on keltaisella värillä eroteltu ne nimekkeet, joissa varauksia on 5 tai enemmän / varattava nide. Näiden nimekkeiden kaikkien niteiden laina-aika on siis muutettava tavalliseksi (28 vrk). Niteessä oleva Jokeri-tarra on myös poistettava.

Linkki: Vaskin varatuimmat / Syyskuu 2017

Lainassa olevien jokeriniteiden suhteen lienee kätevintä, että muutos tehdään siinä vaiheessa, kun nide palautuu. Laina-ajan muutoksen voisi periaatteessa tehdä niteen ollessa vielä lainassa, mutta tämä pakottaisi tekemään nidevarauksia, jotta tarrat saa pois niteistä, ja varmasti myös hämmentäisi asiakkaita.

Hankinnassa olevan niteen laina-ajan voi muuttaa käyttämällä Auroran Niteiden joukkomuutos –toimintoa.

Kuten uusien käytäntöjen kanssa yleensäkin, voi tämänkin suhteen käydä ilmi, että viilattavaa ja parantamisen varaa vielä löytyy. Seuraava listaus julkaistaan n. kuukauden päästä, sitä odotellessa listaan liittyvät kysymykset voi lähettää:

Kaisa Hypén, Vaskin kokoelmaryhmän vetäjä
Aki Pyykkö, listojen laatija loppuvuoden ajan

Scroll to Top