Varatuimmat nimekkeet / lokakuu 2017

Vaskin varatuimmat / Lokakuu 2017

Yllä olevasta linkistä löytyy listaus Vaskin tämän hetken varatuimmista kirjanimekkeistä. Lista on vaihteeksi taas kattavampi: siihen on otettu varatuimpien top 50, sekä kaikki muutkin sellaiset nimekkeet, joissa varauksia on vähintään 5 (tai hieman allekin) varattavaa nidettä kohti. Tästä toivottavasti on hyötyä mahdollisia täydennystilauksia varten.

Taulukkoon on keltaisella värillä jälleen eroteltu ne nimekkeet, joista tulee muuttaa jokeriniteet tavalliselle, 28 vrk laina-ajalle.

Mitään kattavaa vertailua viime kuukauden tilanteeseen ei nyt ole tehty, mutta äkkiseltään ja silmämääräisesti näyttää siltä, että suhdeluvut varausten/varattavien niteiden välillä – eli käytännössä se aika, jonka varaaja joutuu kirjaa odottamaan – ovat pudonneet paikoitellen todella reippaasti.

Jonkun verran näyttää liikenteessä olevan jokeriniteitä sellaisilla nimekkeillä, joista jokerit olisi jo pitänyt poistaa. Tähän on varmaan monia syitä, joista vähäisimpinä ei se, että uusiin toimintatapoihin liittyvien työprosessien kehittäminen vie aina sen oman aikansa.

Yhteistyöterveisin,

Aki Pyykkö
Turun kaupunginkirjasto, Kokoelmapalvelut

Scroll to Top