Ajankohtaista järjestelmästä 6.11.

Viikon 45 Koha-päivitys tehdään tiistaina 7.11.2023. Koha-Suomi on saanut ratkaistua asiakastietojen tallentamiseen ilman pakollisia tietoja liittyneen ongelman, joten Kohaan saadaan tuotua nyt korjaukset joista ilmoitettiin kaksi viikkoa sitten. Päivityksen mukana tulee myös muutos, että tietueen Varaukset-välilehdellä Tulosta kuitti -painike näkyviin vain noudettavana tai kuljetuksessa oleville varauksille. Päivitystiedote löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Koha-Suomen tiedonhakukoulutuksen tallenne on julkaistu. Linkki tallenteeseen ja muihin koulutuksen materiaaleihin löytyy Koha-Suomen sivuilta.

Extranetissä on kaksi uutta ohjetta:

Huoltajan lisääminen / vaihtaminen. Ohjeessa kerrotaan missä tapauksessa huoltajan voi vaihtaa, ja miten se käytännössä tapahtuu.

Asiointi toisen puolesta. Ohjeessa kerrotaan prosessi kirjastokortin tekemisestä ja varausten noutamisesta tilanteissa joissa joku muu henkilö asioi asiakkaan puolesta.

25.10-27.10 oli häiriöitä Kohasta lähtevien tekstiviestien perille saapumisen kanssa. Jotkut asiakkaat siis eivät ole saaneet varausten noutoilmoituksia. Epäonnistuneita tekstiviestilähetyksiä oli näiden kolmen päivän aikana 119 kappaletta. Kohasta lähti lokakuussa keskimäärin n. 1400 tekstiviestiä päivässä, joten valtaosa viestien lähetyksistä on onnistunut. Voimme poistaa mahdollisen 2 euron maksun asiakkaan tätä pyytäessä. Jos asiakas joutuu tekemään uuden varauksen ja joutuu varausjonon pohjalle, voi vaskitukea pyytää siirtämään asiakas takaisin jonon kärkeen.

Salon koulukirjastojen niteet ovat siirtyneet lähikirjastojen kokoelmien alle. Niteillä on edelleen hyllytarkenteena tieto sijainnista koulukirjastosta. Yksikköön Z Salon koulukirjastot oli edelleen tarve jättää Salon koulujen kirjasarjat, mutta yksikön nimi on Kohaan ja Finnaan nyt muutettu muotoon Z Salon koulujen kirjasarjat.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top