Ajankohtaista järjestelmästä 3.11.

Kohan virkailijaliittymän etusivun uutisiin on päivitetty uudet linkit, joilla pääsee siirtymään Kohan tietue/varaus-sivulle suoraan Finnasta. Jos olette lisänneet linkit aiemmin omiin kirjanmerkkeihinne, poistakaa vanhat kirjanmerkit ja lisätkää uudet tilalle. Kirjanmerkit päivitettiin, koska joissain tilanteissa kirjanmerkin kautta siirtyminen varauksen tekoon talletti varauksen ilman noutokirjastoa.

Verkkokirjaston verkkomaksut siirtyivät käyttämään uutta suomi.fi-maksurajapintaa 31.10. Uudistus näkyy käyttäjälle lähinnä siten, että verkkomaksusta tulee jatkossa kuitti asiakkaan sähköpostiin. Kuitissa on mainittu Turun kaupunki maksun saajana. Asiakkaalla pitää myös olla sähköposti tallennettuna, jotta verkkomaksaminen onnistuu. Maksut-sivulle tullaan lisäämään tieto sähköpostiosoitteen pakollisuudesta. Jatkossa on mahdollista palauttaa virheellisesti maksettu maksu asiakkaalle ja siksi sähköpostiosoite on välttämätön. Pienellä osalla asiakkaista on ollut uuden rajapinnan aikana verkkomaksuissa ongelmia. Ongelman syy on selvillä ja korjaus tehdään mahdollisimman pian. Ongelmatilanteissa olkaa yhteydessä Vaskitukeen tai kehottakaa asiakasta käyttämään verkkokirjaston palautelomaketta.

Turun lähikirjastojen kelluvan aineiston kotikirjastoksi on muutettu Turku, Pääkirjasto. Käytännössä muille Vaski-kirjastoille tämä näkyy siten, että valtaosa palautuvista Turun niteistä lähtee jatkossa pääkirjastoon vaikka niteen tarrassa jotain muuta lukisikin.

Firefoxin päivitys on voinut kadottaa mahdollisuuden valita millä ohjelmalla tarrojen tulostusnäkymä avataan. Mikäli valintamahdollisuus omalta työasemalta puuttuu ja sen haluaa takaisin, täytyy Firefoxin asetuksista käydä vaihtamassa arvoksi Kysy aina kohtaan Yleiset > Ohjelmat > Portable Document Format (PDF). Lisätietoja Teamsin Koha käpälään -kanavalla.

Varausjonon Tulosta kuitti -toimintoa ei suositella käytettäväksi, koska toiminto ei välttämättä tulosta oikeanlaista kuittia. Jos varaukselle on syystä tai toisesta tarpeen saada tulostettua uusi kuitti, se kannattaa tehdä palautuksen kautta.

Hankintaehdotukset -toiminto on otettu pois käytöstä virkailijaliittymästä. Toimintoa ei oltu juurikaan käytetty, sillä hankintaehdotusten täyttämiseen on verkkokirjastossa olemassa oma lomake.

Uusia ohjeita julkaistu:

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top